Inmiddels is het bijna twee jaar geleden dat we massaal op het Jaarbeursplein demonstreerden voor ons woonrecht. Het was het begin van Woonprotest Utrecht. De woningnood is totaal uit de hand gelopen en nu lijkt eindelijk de politiek een beetje wakker te worden.

De verandering is er, maar gaat in bijzonder kleine stapjes. Zo is de verhuurdersheffing afgeschaft en hebben we in Utrecht een leegstandsverordening. Het is nog lang niet genoeg. We hebben nog altijd te maken met een ‘woningmarkt’, het aanbod van sociale huurwoningen daalt nog steeds, huren stijgen ieder jaar weer door, huisjesmelkers blijven woekerprijzen vragen, ‘flexwoningen’ zorgen voor permanente onzekerheid, krakers worden met geweld ontruimd en er wonen nog altijd te veel mensen in onacceptabel slechte woningen.

De echte politieke wil ontbreekt. Het is tijd voor actie!

We hebben jouw hulp nodig. Op 20 januari organiseren wij onder het motto "Claim je Woonrecht" een dag voor bewoners, actiegroepen en andere geïnteresseerden. We gaan ideeën uitwisselen en strategieën bespreken. Dit doen we met panels, workshops en besprekingen over onder andere de democratisering van woningcorporaties en het opkomen voor huurdersrechten.

Kom dus zaterdag 20 januari om 13:00 naar de Kargadoor in Utrecht.

Kargadoor, Oudegracht 36 Utrecht

Programma

13:00 Start bijeenkomst

13:15 Democratisering van woningcorporaties

14:00 Pauze

14:15 Huurders organisatie in de vrije sector

15:00 Pauze

15:15 (Direct) actie voeren

16:00 Algemene discussie

16:30 Borrel en kennismaken

De toegang is gratis. Laat ons vooral weten of je van plan bent om te komen. Inschrijven is niet verplicht, maar voor ons is het handig om een schatting te kunnen maken van de opkomst.

Ben je lid van een bewonersgroep, actie en/of politieke organisatie of is er iets anders wat voor ons van belang kan zijn? Schrijf dan een opmerking in het 'opmerkingen' veld.

 

 

De bijeenkomst is geweest, aanmelden is dus niet meer mogelijk.