Statement verkiezingsuitslag

Nieuws • 28-11-2023

Net zoals ongeveer iedere linkse beweging in Nederland zijn wij ontzet over de winst van de PVV. De komende 4 jaren worden moeilijk met extreemrechts aan de macht, vooral voor alle minderheden in Nederland. Wij willen dan ook solidariteit tonen met de moslim gemeenschap, met de queer gemeenschap, met iedereen die hier het hardst door wordt getroffen.

Het is verschrikkelijk nieuws, maar we moeten ons hier niet bij neerleggen. Het is tijd om nog harder te strijden, tegen racisme, voor het klimaat en ook voor woonrecht. Maar dan woonrecht niet alleen voor de witte Nederlander, waar Wilders op oogt, maar voor écht iedereen. Zijn plannen zijn niet alleen door en door racistisch, ze gaan op geen enkel vlak Nederland  echt vooruit helpen, ook niet met de woningnood.

Als enige positieve kant hieraan: er zijn genoeg mensen die nieuwe strijdlust hebben gekregen door deze verschuiving in de politiek zoals gemerkt bij de recente demonstraties in Utrecht. Dus wij roepen iedereen op: kom in actie, of het nou bij de woonbeweging is of elders. Het is hoog tijd om verandering te eisen, of de tweede kamer daar gunstig voor staat of niet!

 

Wonen is een recht voor iedereen!

Delen met anderen

Meer lezen