Bijeenkomst: Claim je woonrecht

Nieuws • 23-01-2024

Zaterdag 20 januari was het zover, de "Claim je woonrecht" bijeenkomst. Samen met bewoners, actiegroepen en andere geïnteresseerden kwamen we afgelopen zaterdag bijeen in de Kargadoor in Utrecht. We luisterden naar interessante sprekers, wisselden ideeën uit en bespraken strategieën.

We spraken onder andere over de misère in de sociale huur, het gespeel met rechten van huurders, intimidatie door verhuurders en de poging van de gemeente om een 'gele bond' voor woningzoekende op te zetten. Daarnaast leerde we meer over bewonerscommissies, (anti-)kraak, de campagne 'Wij Weigeren de Huurverhoging' en het organiseren van huurders in de private sector. 

Het was een geslaagde middag, met een mooie opkomst en goede discussies. Ook hebben veel nieuwe vrijwilligers zich aangemeld. Wil jij ook actief worden bij het Woonprotest Utrecht, of elders in de Woonbeweging? Neem dan contact met ons op!

Tot slot willen wij de sprekers, vrijwilligers, het FNV voor de sponsoring van de catering en iedereen die zaterdag aanwezig was bedanken.

Delen met anderen

Meer lezen