Nieuws

29 mei: Studentenkamerprotest

5700(!) studenten zoeken een kamer in Utrecht. Op 29 mei laten we de stem achter dit abstracte getal horen, want in wachtlijsten kun je niet wonen! DAAROM: kom langs, deel je verhaal en protesteer op 29 MEI, 13.00, STADHUISPLEIN UTRECHT.

Lees meer

Tweede bijeenkomst: Wij Weigeren de Huurverhoging Utrecht

Woensdag 24 mei om 20:00 op de Grote Trekdreef 4 is de tweede bijeenkomst van Wij Weigeren de Huurverhoging Utrecht. Wil je jouw huurverhoging weigeren of meehelpen aan de campagne? Kom dan ook!

Lees meer

Actiebijeenkomst: Wij Weigeren de Huurverhoging

Dinsdag 25 april is de actiebijeenkomst van 'Wij Weigeren de Huurverhoging' Heb jij ideeën hoe we 'Wij Weigeren de Huurverhoging' in Utrecht nog succesvoller kunnen maken? Wil je helpen of/en de huurverhoging weigeren? Kom dinsdag dan ook!

Lees meer

TE KOOP: PORTAAL

De verkoop van sociale huur moet stoppen! In deze grote woningnood kan het niet dat een van de weinige vormen van betaalbaar wonen op de markt wordt gezet.

Lees meer

Raadsinformatiebijeenkomst: tekort woonruimte kwetsbare Utrechters

Op dinsdag 7 februari was er een raadsinformatiebijeenkomst over het gebrek aan woonruimte voor kwetsbare mensen in Utrecht. Denk aan jongeren die uit de jeugdzorg komen, statushouders en mensen uit de maatschappelijke opvang.

Lees meer

Actie tegen leegstand!

Gisteren zijn er posters geplakt op een aantal lege panden in Utrecht. Hier mee wordt aandacht gevraagd voor het feit dat deze panden al maanden/jaren leeg staan. Het is absurd dat in een stad met een gigantische wooncrisis, er nog steeds zo veel leegstand is.

Lees meer

Actie: Gebrekkig onderhoud van Bo-Ex!

Na een draagvlak onderzoek worden de Bo-Ex panden op de Queridostraat gesloopt. Dit komt na 5 jaar van achterstallig onderhoud dat heeft geleid tot gebrekkige leef omstandigheden inclusief schimmel en vocht.

Lees meer

Woonprotest Utrecht weer in actie!

Na een te lange pauze is Woonprotest Utrecht terug!
De wooncrisis is niet verbeterd. Terwijl er kleine politieke concessies zijn gemaakt, komen er alleen maar meer problemen bij. De gas crisis, de nieuwe kraakwet en inflatie maken wonen nog steeds te moeilijk.

Lees meer